Тази агресия трябва да бъде стратегически провал, заяви днес председателата на

...
Тази агресия трябва да бъде стратегически провал, заяви днес председателата на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен пожела „стратегически провал“ на Русия

Тази " експанзия би трябвало да бъде стратегически неуспех ", съобщи през днешния ден председателата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си на Световния стопански конгрес в Давос. Според нея замразените съветски активи би трябвало да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна, съобщи БГНЕС.

" Украйна би трябвало да завоюва тази война ", сподели тя и даде обещание, че Европейски Съюз и интернационалните сътрудници " ръка за ръка ще оказват помощ на Украйна да се издигне от пепелта ", даже в случай че това изисква " колосална работа ". ЕС " не би трябвало да остави камък необърнат " за възобновяване на Украйна, " в това число, в случай че е допустимо, съветските активи, които сме замразили ".

Според Фон дер Лайен Русия " третира милиони хора не като човешки същества, а като безлично население, което би трябвало да бъде преместено или следено, или сложено като буфер сред военни сили, пробвайки се да потъпче стремежите на цялостен един народ с танкове ".

Фон дер Лайен упрекна Русия, че употребява енергийните доставки и продоволствената сигурност като световно оръжие.

Правейки съпоставяне сред решенията на руския водач Йосиф Сталин за гладомора през 30-те години на предишния век, тя съобщи, че през днешния ден " армията на Кремъл конфискува запасите от зърно и машините ", а " съветската артилерия бомбардира складовете за зърно в цяла Украйна ".

От началото на войната на 24 февруари до момента Европейски Съюз е отпуснал 2 милиарда евро военна помощ за Украйна и е мобилизирал повече от 4 милиарда евро за макрофинансова помощ, филантропична помощ и поддръжка за страните от Европейски Съюз, които одобряват бежанци от Украйна.

Миналата седмица Фон дер Лайен разгласи спомагателен пакет от макрофинансова помощ за Украйна в размер на 9 милиарда евро, който се чака да бъде утвърден от водачите на Европейски Съюз на срещата на върха идната седмица. /БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР